Президентът на Румъния Клаус Йоханис коментира изказването на Марчел Чолаку,

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис коментира изказването на Марчел Чолаку,
Коментари Харесай

Клаус Йоханис: Няма да има бойкот от страна на румънската държава срещу Австрия

Президентът на Румъния Клаус Йоханис разяснява изявлението на Марчел Чолаку, че страната ще употребява правото си на несъгласие против Австрия, която желае да ръководи Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), оповестява " Ромения джърнъл ".  " Няма да има протест от страна на румънската страна против Австрия ", сподели той, представен от " Евроком ".

" Този случай, съгласно мен, може да се третира по един метод, с дипломация. Всичко останало е изключено. През последните няколко дни чух безчет отзиви, препоръки и ви споделям доста ясно, че няма да има протест на Австрия от страна на държавните или публичните органи. Така не се подхожда към сходни проблеми ", съобщи Клаус Йоханис.

Президентът на северната ни съседка сподели, че " има доста публични съветници, които основават упования ", свързани с участието на Румъния в Шенгенското пространство, в подтекста на Европейския съвет, който се организира тези дни в Брюксел.

" Ще повдигна въпроса на пленарната сесия на Съвета, само че практическите решения ще бъдат открити на идващия Съвет по правораздаване и вътрешни работи, който ще бъде по-добре квалифициран. Моля ви, не очаквайте, че през днешния ден или на следващия ден ще бъде взето нещо във връзка с присъединението ", съобщи Клаус Йоханис.

" Не е добре да имаме такива упования ", добави той.

Според Йоханис " издирването на виновници " за неуспеха на Съвета по правораздаване и вътрешни работи е " необичайно ":

" Виновниците не могат да бъдат открити в Румъния ", съобщи президентът на страната.

Румънският президент посочи, че страната е имала сериозна поддръжка по време на целия развой:

" Европейската комисия ни поддържа доброжелателно, чешкото председателство ни поддържа, тъй че нещата се развиха добре. След това ще имаме шведското председателство и към този момент организирахме диалози с шведския министър-председател ", сподели в умозаключение Клаус Йоханис.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР