Президентът на Рудсия Владимир Путин бе принуден да се намеси

...
Президентът на Рудсия Владимир Путин бе принуден да се намеси
Коментари Харесай

Путин се намесва лично в „катастрофата“ с COVID-19 в Дагестан

Президентът на Рудсия Владимир Путин бе заставен да се намеси персонално в дейностите против епидемията, обхващаща съветския район Дагестан в Северен Кавказ, защото локалните представители на властта дефинираха обстановката с ковид като " злополука ".
Вече няколко дни се носят клюки за възходящ брой смъртни случаи и препълнени лечебни заведения в планинския район с мюсюлманско болшинство, а локалният медицински личен състав насочва под паника апели в обществените медии.
Върховният свещеник на Дагестан, мюфтия Ахмад Абдулаев, дефинира обстановката като ужасна и моли Кремъл за помощ.
" Обхватът на злополуката ни принуждава да се обръщаме към вас ", сподели той на Путин посредством видеовръзка в понеделник. " Моля, насочете вниманието си към Дагестан. "
Министърът на опазването на здравето в района Джамалудин Гаджиибрагимов съобщи, че 657 души са умряли от пневмония в района, в това число 40 медици.
Критиците упрекнаха съветските управляващи, че омаловажават рецесията и манипулират цифрите, като приписват гибелта от ковид на по този начин наречената добити в общността пневмония и други медицински положения.
Медиците споделиха за AFP, че са изправени пред дефицит на защитна екипировка и проби, а Абдулаев съобщи, че доста хора с инфекцията умират вкъщи си и са заровени на всеобщи обичайни погребения.
" Те са заровени съгласно традицията и никой не ги брои ", сподели Абдулаев.
Путин даде обещание да изпрати помощ в Дагестан и помоли жителите да не се събират за празника на Аид ал Фитр, отбелязващ края на Рамазана този уикенд.
" Ситуацията в Република Дагестан е комплицирана и несъмнено изисква спомагателни - и незабавни ограничения ", сподели Путин по време на видеоконференцията.
Лекарите споделиха за AFP, че са прекомерно затрупани от броя на пациентите, а неналичието на медицински материали е предиздвикала хората в района да се усещат изоставени.
Губернаторът на Дагестан Владимир Василиев отбрани в понеделник формалната коронавирусна статистика на района, само че даде обещание да " обясни " броя на смъртните случаи измежду медиците в района.
Държавният канал „ Россия 24 “ заяви в понеделник, че статистиката на Дагестан може да бъде изкривена, тъй като " единствено три % от фамилиите дават единодушие за аутопсии ".
Русия вкарва смъртни случаи в националния си доклад като умряли от ковид едвам откакто аутопсията удостовери, че инфекцията е главната причина за гибелта.
" Бяхме изправени пред цялостна липса на подготовка от системата на опазването на здравето ", сподели Зиаутдин Увайсов, който работи в районна организация за помощ, наречена Монитор на пациентите.
Той сподели, че районът не работи задоволително бързо, с цел да обезпечи задоволително проби или да осведоми популацията за ограничения за ограничение, добавяйки, че може да има по-малка възможност от страна на локалните поданици да извършват ограничаващи заповеди.
Традицията в Кавказ диктува огромни събирания за сватби и погребения и хората може би не са склонни да се откажат от обичаите макар разпоредбите.
" Населението е доста съмнително към управляващите и към формалните наредби ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР