Президентът на РС Македония Стево Пендаровски прие представители на обявената

...
Президентът на РС Македония Стево Пендаровски прие представители на обявената
Коментари Харесай

Пендаровски все пак прие противоконституционната ОМО

Президентът на районен съд Македония Стево Пендаровски одобри представители на оповестената за противоконституционна в България ОМО " Илинден " и представители на няколко други цивилен сдружения, които го осведомиха за тяхната активност в региона на правата на индивида, поощряване на толерантността и създаване на гражданско общество. Срещата бе планувана преди седмица, само че бе отсрочена един път. 

Представителите на ОМО декларирали, че е скандална позицията на България да не признава съществуването на македонско малцинство. Ако Скопие одобри това, то на процедура ще прекъсне връзката сред македонската страна и македонското малцинство в България, а това е държавна измяна, декларирали от ОМО. Единственото вярно и почтено решение е и двете малцинства - македонското в България и българското в Македония - да получат идентични права в сходство с интернационалните стандарти за правата на малцинствата, поискали от ОМО. 

Президентът Пендаровски споделил, че стартира нова фаза в връзките сред България и районен съд Македония и двете страни показват воля за прогрес на процеса. На срещата президентът Пендаровски уведомил, че скоро ще бъде на публично посещаване в Република България, където ще организира диалози с президента Румен Радев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР