Президентът на Ривър Плейт Родолфо Д‘Онофрио сподели, че е получил

...
Президентът на Ривър Плейт Родолфо Д‘Онофрио сподели, че е получил
Коментари Харесай

Президентът на Ривър Плейт призна, че е получил смъртни заплахи от феновете на Бока Хуниорс

Президентът на Ривър Плейт Родолфо Д‘Онофрио показа, че е получил смъртни закани от стотици почитатели на Бока Хуниорс. Двата аржентински гранда ще изиграят реванша между тях на финала за Копа Либертадорес на стадион,,Сантяго Бернабеу “ на 9 декември, откакто втория мач бе отсрочен преди месец, откакто последователи на Ривър нападнаха с камъни рейса на Бока.

Южноамериканската футболна федерация КОНМЕБОЛ взе публично решение да реалокира конфликта от Аржентина в Испания заради опасения за нови прояви на принуждение.,,Наложително е да имам съответна защита “, съобщи Д‘Онофрио за El Pais.,,Ако изляза на улиците и кажа, че не желая да навестявам дуели на Ривър повече, ще получа смъртни закани от ултрасите на клуба по мой адрес, към щерка ми, жена ми и цялото ми семейство. В момента това се случва. Има 200 или 250 последователи на Бока, които споделят, че ще ме убият “, призна президентът.

Напрежението сред почитатели на Ривър и Бока не е загадка за никого, само че то е в допълнение подкладено от обстоятелството, че двата гранда се изправят за първи път един против различен във финала за Копа Либертадорес – южноамериканския еквивалент на европейската Шампионска лига.,,Случилото се ще остане в историята като огромен срам. Огромният позор на аржентинския футбол “, добави още Д‘Онофрио. Гостуващите почитатели на Ривър получиха възбрана да посетят първия мач сред двата състава, приключил при тъждество 2:2 на,,Ла Бомбонера “. Реваншът в Мадрид значи, че това преимущество на Плейт ще бъде отнето, като последователите на двата безконечни противника получиха по 25, 000 билета за идния конфликт.

Президентът на Ривър сподели още, че клубът не е заслужавал сходно наказване поради,,40 или 50 неконтролируеми души “.,,Отговорността на Ривър за случилото се е нулева. Охраната е с най-голяма виновност за случая. Играчите на Ривър са жертви. Ние нямаме преимущество – Бока семейства на личен терен, до момента в който нашето право да играем пред лични почитатели бе отнето “, приключи Д‘Онофрио. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР