Президентът на РФ Владимир Путин обяви току що частична мобилизация.Решението

...
Президентът на РФ Владимир Путин обяви току що частична мобилизация.Решението
Коментари Харесай

Путин обяви частична мобилизация

Президентът на РФ Владимир Путин разгласи одеве частична готовност.

" Решението е взето по отношение на нуждата на бъде непокътнат суверенитета и териториалната целокупност на Русия. За да осигуринм сигурността на нашия народ считам за належащо да поддържа предлагането на МО за провеждането на частична готовност "

След частичната мобилизацията основните цели на " спецоперацията ", по изказванието на Путин остават същите - преди всичко " освобождението " на по този начин наречените ДНР и ЛНР.

" Говорим за отбрана на териториите и Русия. Западът желае да унищожи страната ни. Западът се пробва да трансформира украинския народ в пушечно месо. Западът се пробва да потисне суверенни, самостоятелни центрове на развиване и да унищожи страната ни. Западът не желае мир сред Украйна и Русия ", сподели Путин в послание към нацията.

Той сподели, че задачата е " освобождението на Донбас " и че " подрежда на държавното управление да даде законен статут на доброволците, воюващи в Донбас ".

В телевизионното послание, както оповестява Ройтерс, той сподели също, че множеството хора в района не желаят да се върнат към това, което той назова " игото " на Украйна.

Той предизвести " тези, които водят нуклеарен шантаж против Русия, че вятърът може да се обърне в тяхна посока ".

" Целта на Запада е да отслаби, раздели и унищожи в последна сметка нашата страна. Те към този момент намерено приказват, че през 1991 година са съумели да унищожат СССС, а в този момент е пристигнало времето и на самата Русия, че тя би трябвало да се разпадне на голям брой смъртоносно враждуващи между тях райони и области ", съобщи той в телевизионното си послание, което трябваше да бъде излъчено още вечерта във вторник.

" НАТО организира разузнаване по целия юг на Русия. Гражданите могат да бъдат сигурни в обезпечаването на независимостта и териториалната целокупност на страната. Русия ще употребява за своята отбрана всички средства, с които разполага ", сподели още съветският президент.

" Русия ще поддържа решението на жителите на Донбас, Запорожска и Херсонска области за тяхното бъдеще, което ще бъде признато на референдумите ", съобщи Путин и даде обещание безвредното им осъществяване

По думите на Владимир Путин точно това постанова оповестяването на частичната готовност.

Той означи, че на военна работа ще подлежат единствено тези съветски жители, които сега се намират в ресурс.

" Преди всичко тези, които са минали работа в редовете на въоръжените сили, имат избрани военни специалности и подобаващ опит ", посочи президентът.

Мобилизираните ще преминат наложителна спомагателна военна подготовка, преди да бъдат изпратени за военни дейности.

Мобилизацията стартира от през днешния ден.

Във вторник Държавната дума на Русия, долната камара на Народното събрание, одобри закон, който включва в съветския углавен кодекс понятията " готовност ", " военно състояние ", " военно време ", а също по този начин санкции за дезертиране и непринудено предаване в плен.

Очаквайте подробности
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР