Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски отложи за неопределено

...
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски отложи за неопределено
Коментари Харесай

Пендаровски отложи срещата с ОМО Илинден, за да не дразни България

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски отсрочи за неопределен срок срещата с представители на ОМО " Илинден-Пирин “ и ОМО " Илинден “.

Официалната посочена причина е пандемията, само че македонското издание " Независен " разяснява, че това е явен опит да не се напряга обстановката преди визитата на българския министър председател Кирил Петков в Скопие.

Преди два дни пандемията, да вземем за пример, не е попречила на визитата на албанския президент Илир Мета в Скопие.

Президентът Пендаровски заяви преди два дни, че ще одобри по тяхна молба делегации на две македонски сдружения от България - ОМО " Илинден-Пирин " и ОМО " Илинден ".

В настояването за срещата организациите показаха срещата на българския държавен глава Румен Радев с представители на български сдружения в Северна Македония.

Съдът в Страсбург постанови 16 присъди в интерес на двете македонски сдружения, само че нито една от тях не е изпълнена от София досега.

" ОМО Илинден - Пирин " бе записана като политическа партия през 1999, само че регистрацията ѝ бе отнета година по-късно.

Конституционният съд разгласи ОМО за противоконституционна политическата партия, защото тя се бори за разединение на част от територията на страната ни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР