Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че ще продължава

...
Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че ще продължава
Коментари Харесай

Тайван залага на тясното сътрудничество със САЩ

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен съобщи, че ще продължава да работи в съдействие със Съединени американски щати, за един отворен, проспериращ и учреден на разпоредбите Индо-Тихоокеански район, насърчавайки приобщаването и на други съидейници със сходни позиции.

„ Обменът и разговорът са скъпи във все по-взаимозависимия и взаимосвързан свят, изключително когато споделяните от Тайван, Съединени американски щати и другите сътрудници полезности се трансформират в предизвикателство “, сподели Цай. По нейни думи сходен метод ще донесе повече непоклатимост в района през идващите 10 години.

Според президента, отличен образец е срещата сред министрите на опазването на здравето на Тайван и на Съединени американски щати в коридорите на Световната здравна асамблея – органът за взимане на решения на Световната здравна организация със седалище в Женева – през месец май тази година. „ Чрез това укрепващо се партньорство двете страни показват решителност да предизвикват световното здраве за положителното на всички “, сподели още Цай.

Тя направи своето изказване по време на публично посрещане на Аш Картър, някогашен секретар на защитата на Съединени американски щати.

Въпреки че страната се намира под ударите на Китай посредством тактиките му за „ отмъкване “ на дипломатически съдружници и оказване на напън върху частни компании да трансформират наименованието на Тайван в своите уеб страници, Цай съобщи, че народът няма да отстъпи и да се откаже от своята независимост и народна власт.

„ Като член на интернационалната общественост, Тайван се ангажира да поддържа мира и стабилността в района чрез разговор и няма да промени положителната си воля по отношение на Китай “, съобщи още Цай.

Тя се възползва и от опцията да благодари на Картър за поддръжката на Съединени американски щати в сложни за страната моменти и добави, че държавното управление и народът на Тайван са мощно признателни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР