Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че правителството на

...
Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че правителството на
Коментари Харесай

САЩ се радва на отлично сътрудничество с Тайван

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен съобщи, че държавното управление на страната е поело ангажимент да укрепи още повече връзките със Съединени американски щати въз основата на разширеното съдействие и обмена в необятен набор от области.

„ Тайван и Съединени американски щати се радват на здравословни стопански връзки, само че в бъдеще се чака да се отворят още повече благоприятни условия и за двете страни “, съобщи Цай.

Президентът направи своето изказване при посрещането на делегация с представители на Атлантическия съвет. Според нея Съветът е значим дирек в връзките сред двете страни и играе основна роля в политиката на Съединени американски щати по отношение на Азия.

Цай съобщи още, че успеваемостта на държавните старания за реализиране на значителен прогрес в връзките сред Тайван и Съединени американски щати е реалност, за който приказва и най-голямата делегация от Тайван, взела присъединяване в четвъртото издание на SelectUSA Investment Summit по-рано тази година във Вашингтон. По време на визитата със своите 140 представители от общо 84 тайвански предприятия, в това число бизнес водачи, длъжностни лица и учени, делегацията се срещна от близо с американската бизнес среда и почерпи потребен опит по отношение на локалните практики.

Що се отнася до решението на Съединени американски щати да се отдръпна от транс-тихоокеанското партньорство, Цай добави, че този ход е дал опция на държавните управления на Тайван и други азиатски страни да премислят своите търговски политики.

Относно съдействието сред Съединени американски щати и Република Китай във връзка с районни и интернационалните въпроси, Цай посочи постигнатия прогрес с помощта на Глобалното съглашение за съдействие и образование. Под неговата шапка от 2015 година насам двете страни се занимават с световни провокации в области като обучение, енергетика, запазване на околната среда, филантропична помощ, районно развиване, развиване на технологиите и грижи за публичното здраве.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР