Президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис и лидерът на кипърските

...
Президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис и лидерът на кипърските
Коментари Харесай

Лидерите на двете общности в Кипър се срещнаха

Президентът на Република Кипър Никос Анастасиадис и водачът на кипърските турци Мустафа Аканджъ се срещнаха в буферната зона на Организация на обединените нации в Никозия в петък за неофициални договаряния, целящи рестартиране на прекъснатите договаряния за обединяване на острова, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

Разговорите в петък се водят с посредничеството на Елизабет Спехар, началник на Силите за поддържане на мира на Обединените народи в Кипър (UNFICYP), в нейната резиденция в следената от Организация на обединените нации зона на някогашното летище в Никозия.

На фона на покачването напрежение на острова и в района поради сондажните действия на Турция за природен газ край крайбрежията на острова, Анастасиадис акцентира нуждата от решение, което ще отговори на проблемите на кипърската турска общественост, само че също по този начин ще отбрани суверенните права на Република Кипър.

„ Влизам в договарянията... със забележителна доза доброжелателност и увереност... да работя за решение, което ще бъде признато от интернационалния фактор, само че по-специално от тези, които ще бъдат наранени от него, жителите на Кипър ", сподели Анастасиадис, влизайки в договарянията, които се водят зад закрити порти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР