Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е взел решение да

...
Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е взел решение да
Коментари Харесай

Реал Мадрид пази талантите си с клауза “анти-Шейх“

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е взел решение да резервира гениите в школата на клуба с уговорка „ анти-Шейх “, с която ще се опита да спре мераците на Пари Сен Жермен, Манчестър Сити и останалите топ тимове към най-големите гении от академията на „ белия балет “.

Флорентино Перес желае да резервира най-големите си гении и да не позволява сходни неточности, като Барселона. Само преди няколко дни каталунците изпуснаха един от най-големите си гении Серхи Гомес, който мина в Борусия Дортмунд, откакто немският клуб задейства освобождаващата клуаза записана в контракта му и тя бе в размер на 3 милиона евро.

През последните 15 години Барселона загуби някои от най-обещаващите си гении от Ла Масия, като Жорди Мбула, Жерар Пике, Франсеск Фабрегас, Мауро Икарди и други

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е решен да обвързва играчите, които навършат 16 години с освобождаващи клаузи в размер на 30 милиона евро.

По този метод от Реал Мадрид желаят да предпазят своите най-големи гении от милионите на шейховете.

Освен това, в случай че от спортния мениджмънт на Реал Мадрид видят, че избран състезател се откроява и има огромен капацитет, те ще се опитат да подпишат ново съглашение, като усилят клаузата на 50 или 60 милиона евро.

В момента откупните суми са по-скоро алегорични.

Сред юношите на Реал също витае неустановеност, че ще могат да пробият в звездната селекция на Перес. Ето за какво те и техните фамилии все по-често се поддават на изкушаващи предложения от други клубове. По тази причина президентът е взел решение да стопира това.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР