Президентът на ПСЖ Насер ал Хелайфи беше разпитан в сряда

...
Президентът на ПСЖ Насер ал Хелайфи беше разпитан в сряда
Коментари Харесай

Швейцарската прокуратура разпита президента на ПСЖ по обвиненията в корупция

Президентът на ПСЖ Насер ал Хелайфи беше разпитан в сряда от прокуратурата в Швейцария по обвиняванията в корупция. През март беше формирано наказателно произвеждане против катареца и някогашния началник във ФИФА Жером Валке по съмнение за подкупване на частни лица, измами, недобросъвестно ръководство и подправяне на документи.

" Предполага се, че Жером Валке е приел безпричинно материални преимущества и облаги от предприемач от спортния бранш по отношение на присъждането на медийни права за някои страни на международните шампионати по футбол през 2018, 2022, 2026 и 2030, както и от Насер ал Хелайфи за международните шампионати през 2026 и 2030 година ", заяви прокуратурата на Швейцария на 12 октомври.

Ал Хелайфи, който с изключение на президент на ПСЖ е и изпълнителен шеф на медийната формация BeIN Media Group беше изслушан в Берн в продължение на няколко часа. На излизане той разяснява сбито: " Нямам какво да укривам, пристигнах тук, искайки да дам моите пояснения и да срещна основния прокурор. Ако той желае да ме види още веднъж и да ме пита нещо друго, аз ще се отзова незабавно ", сподели катарският предприемач.

Според френското издание " Паризиен ", Ал Хелайфи е бил излсушан в наличието на юриста си, двама прокурори, както и юрист на ФИФА.

В течение на следствието италианската полиция разкри, че Ал Хелайфи е отдавал бевъзмездно вилата си на остров Сардиния на Валке. Имотът в Порто Черво е на стойност 7 млн. евро, а Валке е я е употребил от 2007 година до януари 2017 година, когато беше уволнен от ФИФА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР