Президентът на Полша Анджей Дуда не изключи вариант изборите за

...
Президентът на Полша Анджей Дуда не изключи вариант изборите за
Коментари Харесай

Полша отлага президентските изборите?

Президентът на Полша Анджей Дуда не изключи вид изборите за президент , планувани за началото на май месец, да бъдат отсрочени.

Причина е разпространяването на ковид. " Изборите са планувани, само че нито един от нас не знае какво ще се случи на процедура до 10 май , а и след половин месец дори, съобщи Дуда, представен от ТАСС.

Ако епидемията продължи да бушува и Полша от самото начало до 10 май се придържа към въведените ограничения и ограничавания, каквито работят сега, на процедура не ми могло да остане плануваната дата.

Първият тур на президентските избори би трябвало да се състои на 10 май, а балотажът една седмица по-късно. Според този проект новоизбраният президент трябваше да постави клетва на 6 август .

Заради епидемията обаче предизборната акция към този момент няколко седмици на процедура е замразена. Според социологическите изследване 70% от поляците, както и доста политици , считат, че както акцията, по този начин и самите избори би трябвало да бъдат преместени.

В Полша броят на инфектираните с ковид надвишава 1717, 19 души са умряли. Полша вкара противоепидемиологичен режим, затвори границите си и наложи карантина на всички влизащи в страната. Затворени са всички просветителни, културни и спортни институции, заведенията за хранене и комерсиалните центрове, като се изключи питателните магазини и аптеките.
 Полша избира президент на 10 май
Полша избира президент на 10 май

Президентът Анджей Дуда, от консервативната ръководеща партия на Полша, води в последните изследвания

Президентът Анджей Дуда, от ръководеща партия " Право и правдивост ", който ще се бори за втори мандат, водеше в последните социологически изследвания. На второ място бе Малгожата Кидава-Блонска от центристката и проевропейска опозиционна партия " Гражданска платформа ".

Други претенденти за президент са телевизионния водещ Шимон Холония; Владислав Косиняк-Камиш от " Полска национална партия " ; претендентът на левицата Робърт Бидрон и извънредно десният претендент Криштоф Босак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР