Президентът на Полша Анджей Дуда е готов да й съдейства

...
Президентът на Полша Анджей Дуда е готов да й съдейства
Коментари Харесай

Полският президент Дуда готов да посредничи в разговорите ни с РСМ

Президентът на Полша Анджей Дуда е подготвен да й спомага за започването на договаряния на Република Северна Македония за участие в Европейския съюз , оповестява полският вестник " Газета правна ", представен от Българска телеграфна агенция.

Заявката си Дуда е дал през вчерашния ден по време на визитата си в Скопие . Двамата президенти организираха среща на четири очи, последвана от пленарна среща на двете делегации. Разговорите се концентрират върху цялостните двустранни връзки сред Република Северна Македония и Република Полша, европейската интеграция на РСМ в Европейския съюз, както и обстановката в по-широкия район и Европа

Според " Газета правна " Дуда е показал, че сега управляващите в България се образуват след избори, само че в случай че те имат проблеми, свързани с приемането на Северна Македония в Европейски Съюз , то той в качеството си на президент на Полша е подготвен " също да се включи, тъй че да се стигне до решение , което разрешава Република Северна Македония да встъпи в Европейски Съюз на естествени учредения ".

Северномакедонският президент Стево Пендаровски е изразил пред Дуда взаимност и поддръжка за превъзмогването на мигрантската рецесия на полско-беларуската граница, написа още " Газета правна ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР