Президентът на Полша Анджей Дуда Анджей Дуда определи днес спора

...
Президентът на Полша Анджей Дуда Анджей Дуда определи днес спора
Коментари Харесай

Дуда: С Украйна ще се разберем помежду си

Президентът на Полша Анджей Дуда Анджей Дуда дефинира през днешния ден разногласието за вноса на зърно от Украйна в страната му като нищожен и сподели, че той няма да навреди съществено на двустранните връзки, съобщи ПАП.

В тирада на Конгреса за общо бъдеще за възобновяване на Украйна в западния полски град Познан, Дуда омаловажи разногласието като нищожен в по-широк подтекст. " Нямам никакво подозрение, че разногласието за доставката на украинско зърно на полския пазар е " дребна работа ", когато бъде изработен обзор на полско-украинските връзки като цяло ", сподели той.

" Не имам вяра, че това може да им повлияе по сериозен метод. Това е проблем, който просто би трябвало да разгадаем между тях ", съобщи президентът на Полша.

Полско-украинските връзки се обтегнаха неотдавна поради разногласието за зърното. По-рано този месец Полша реши да резервира ембаргото върху някои украински селскостопански артикули, в това число пшеницата и царевицата, заради опасения, че пренасищането с импорт от източната съседка може да навреди на полското земеделие. 

В отговор Украйна подаде тъжба в Световната комерсиална организация.

Дуда сподели, че схваща, че доста делегати на конгреса може да са били разтревожени от последните събития и размяната на думи в медиите и на политически конгреси, само че в това време добави:

" За мен съдействието с Украйна и поддръжката за Украйна имат исторически измерения. Казвам това напълно съществено. "

Той разказа помощта, предоставена от полските жители компании на Украйна и нейните поданици, бягащи от войната, като " голям капитал от междуличностни връзки, който се натрупа сред нашите страни и народи ". Никакъв политически спор не може да подкопае този капитал, посочи Дуда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР