Президентът на ПЕС Сергей Станишев представи годишния си политически анализ

...
Президентът на ПЕС Сергей Станишев представи годишния си политически анализ
Коментари Харесай

Сергей Станишев нямало да се кандидатира за лидер на БСП

Президентът на ПЕС Сергей Станишев показа годишния си политически разбор пред публицисти по време на обичайна си баница с шансове. Според него актуалната година и новото десетилетие ще бъдат доста забавни както за Европа, по този начин и за света, написа Dnes.bg.

Думата на 2020 година ще е подготовка - подготовка за избори и насочване на политици към идните парламентарни избори в България, счита той. Станишев уточни, че от голяма важност ще бъдат и президентските избори в Съединени американски щати.

" Всички разбираме, че протичащото се през тази година ще бъде повлияно доста съществено от изборите в Съединени американски щати. Страхът от евентуална нова икономическа рецесия, опцията от нови военни спорове и популисткия девиз " Америка преди всичко " основават сериозен късмет Тръмп да бъде определен, макар че нещата не са решени “, добави той.

Той разяснява протичащото се в политическия живот в България.

Според него сегашният избор на съмнение цели актуалният водач на Българска социалистическа партия да бъде избран отново и да се върви към модела " един водач и членска маса ". Той прикани социалистите да се обединят и да станат действителна опция на ГЕРБ.

Лидерът на ПЕС съобщи, че към този момент няма проекти да се кандидатира за председателския пост на Българска социалистическа партия тази пролет, макар че има задоволително номинации.

И изясни, че насочва рецензии и прави разбор като член на Българска социалистическа партия, който показва угриженост. " Когато подлагам на критика, не е с цел да желая оставка на един или различен водач, а тъй като съм обезпокоен, че се повтарят грешките ", сподели още Станишев.

Искам да видя зареждащи за Българска социалистическа партия избори, да се води спор за бъдещето на партията, а не взаимно оплюване, добави той. Станишев изброи терзанията си по отношение на бъдещия вътрешен избор, което дефинира като огромно тестване за Българска социалистическа партия.

Според него надали държавното управление ще падне при вота на съмнение.

След десетгодишното ръководство на Политическа партия ГЕРБ е пристигнало времето да се поеме отговорност и това ще се случи по натурален път на идните следващата година парламентарни избори, счита той.

" Не се състоя нито една дълбока промяна, която да даде нов образ на който и да е бранш. Все повече се ръководи на парче, без цялостна визия поради митинг на един или различен бранш. Проблеми има и в опазването на здравето, и в железопътния бранш. Не можем да си позволим да се въртим повече в кръг и да желаеме отсрочвания и изключение от разпоредбите. Следващите години ще бъдат решаващи за посоката и мястото на България в Европейски Съюз “, добави водачът на ПЕС.

Според Станишев главният проблем на България в дълготраен проект ще продължава да бъде демографската рецесия и неналичието на работна ръка. " Няма ли хора, няма вътрешен пазар, няма работна ръка, няма вложения “, уточни той.

Относно Европейския съюз Станишев съобщи, че настъпват съществени промени. По думите му България би трябвало да се приготви добре за това тестване.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в с
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР