Президентът на ПЕС и ръководител на българските социалисти в ЕП

Президентът на ПЕС и ръководител на българските социалисти в ЕП ...

Станишев: Евродепутатите от БСП свършиха важна работа в ЕП.


Президентът на ПЕС и ръководител на българските социалисти в ЕП Сергей Станишев посочи, че освен визията и платформата на Националния съвет на пленума на БСП ще бъде представен и отчетът на българските социалисти-евродепутати. Имаме какво да покажем като наши постижения, коментира той и даде пример с пакета "Мобилност", обновената позиция на ЕП за пълноправно членство на България в Шенген с всички граници и доклада за европейския орган по труда, който е на финалната права.

На въпрос дали ще води евролистата на БСП, Станишев коментира, че не вижда голяма драма тук и това не е тема на днешното заседание.

Твърдението на соцдепутата Александър Симов, че Сергей Станишев не само не трябва да води листата, но и няма въобще място в червената листа за евровота, изместиха още предварително дневния ред на соцпленума. Очаква се членовете на Националния съвет да се противопоставят на думите на Симов по адрес на президента на ПЕС, а знак за това дадоха и коментарите на влизане на "Позитано" 20.

Златева: БСП ще е първата партия, която ще приеме предизборната си програма за евроизборите Виж още Златева: БСП ще е първата партия, която ще приеме предизборната си програма за евроизборите

Източник: dir.bg