Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев е готов

...
Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев е готов
Коментари Харесай

Станишев е готов да съдейства на българското правителство за Плана за възстановяване

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев е подготвен да спомага на българското държавно управление за Плана за възобновяване и резистентност. Той съобщи, че персонално е в контакт с вицепремиера на служебното държавно управление Атанас Пеканов.

„ Предложим съм цялото подпомагане от страна на нашето политическо семейство и в експертен и в политически проект за връзка с еврокомисаря Джентилони, отговарящ точно за проектите, сподели Сергей Станишев на конференция на ПЕС за бъдещето на Европа в Берлин.

Надявам се работата, която е стартирана, да бъде сполучливо приключена в къси периоди и още служебното държавно управление да може да показа завършвания проект за България, сподели Станишев.

Той съобщи, че към този момент има поредност от утвърдени национални проекти за възобновяване и тези страни към този момент получават първите траншове.

„ Повече от година приказвам, че би трябвало да има национална кръгла маса с присъединяване на всички - работодатели, синдикати, браншови организации, политически сили, с цел да имаме не фиктивен бюрократичен проект по какъв начин да усвоим някакви средства, а проект, който в действителност да даде шансове на стопанската система освен да се възвърне до положението преди рецесията с ковид, а да има догонващо развиване “, сподели ръководителят на ПЕС.

Попитан дали ще има държавно управление след предварителните избори, Станишев сподели, че съгласно него няма да се стигне до ново повтаряне, тъй като такова е публичното очакване. Доколко ще бъде стабилно е различен въпрос, това зависи от програмата на едно държавно управление, добави той. Според Станишев не може да няма разговор сред политическите сили, само че това не отстранява опонирането по съществени въпроси.

" Трябва да има доста ясни червени линии, само че в същото време не може единствено да се води война и всеки, който има друго мнение, да бъде заклеймяван ", сподели Станишев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР