Президентът на Организационния комитет на Олимпийските игри в Токио, които

...
Президентът на Организационния комитет на Олимпийските игри в Токио, които
Коментари Харесай

Ръководителят на Олимпийските игри в Токио подава оставка

Президентът на Организационния комитет на Олимпийските игри в Токио, които стартират единствено след няколко месеца, ще се отдръпна от поста си след сексистки мнения за дами, съобщи CNN.

По време на съвещание на настоятелството на Токио 2020 предходната седмица Мори е декларирал, че „ съвещанията на борда с доста дами лишават повече време “, тъй като „ дамите са конкурентни – в случай че един вдигне ръка, с цел да приказва, другите може да помислят, че би трябвало да приказват също “. „ Ако желаете да увеличите участието на дами, ще имате проблеми, в случай че не въведете времеви ограничавания “, е споделил още той.

Това докара до гневни рецензии против някогашния министър председател на Япония, което го принуди да се извини, само че не анулира апелите за оставката му, въпреки че по-рано разгласи, че няма такива проекти.

От Международния олимпийски комитет жигосаха мненията на 83-годишния Мори като „ безусловно несъответствуващи и в несъгласие с уговорките на МОК и промените на неговия олимпийски дневен ред за 2020 година “, напомня „ Индипендънт “.

Сега Организационният комитет ще е претрупан със задачата незабавно да откри нов водач, до момента в който в това време се приготвя за откриването на Олимпийските игри на 23 юли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР