Президентът на Олимпик Лион призова съда да разгледа и отмени

...
Президентът на Олимпик Лион призова съда да разгледа и отмени
Коментари Харесай

Президентът на Лион призова съда да разгледа решението за спиране на Лига 1

Президентът на Олимпик Лион прикани съда да прегледа и анулира решението за ранно привършване на сезона във Франция. Жан-Мишел Олас назова " неуместно " решението за преустановяване на шампионата в Лига 1.

Ръководството на Лион отнесе случая за регионалния съд в опита си да накара футболните управляващи в страната да наредят доиграване на оставащите 10 кръга от сезона.

" Абсурдно е Лигата да завърши по този метод, до момента в който в други страни довършват сезона. Германия към този момент играе своя шампионат, а Испания стартира през идната седмица. Лигата взе това решение, само че може да го анулира. Шокиран съм, че дискутираме дали да се играе футбол или не ", безапелационен е Олас пред френските медии.

Той е на мнение, че към момента може да има доиграване на сезон 2019-2020.

" Може да упражняваме три или четири седмици и да приключим шампионата доникъде на август. Лион възобновява заниманията си на 8 юни и съблюдава всички здравни протоколи, които бяха одобрени от управляващите ", сподели още президентът на Олимпик Лион.

Решението за предварително прекъсване на Лига 1 беше взето на 30 април, а Пари Сен Жермен още веднъж стана първенец във Франция. Първенството беше прекратено наложително в средата на март поради пандемията от Ковид-19.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР