Президентът на Обединените арабски емирства шейх Халифа бин Заид ал

...
Президентът на Обединените арабски емирства шейх Халифа бин Заид ал
Коментари Харесай

Президентът на ОАЕ се появи пред медиите три години след прекаран удар

Президентът на Обединените арабски емирства шейх Халифа бин Заид ал Нахаян се появи пред държавните медии, с цел да означи края на свещения за мюсюлманите месец рамазан, съобщи Асошиейтед прес.

На 24 януари 2014 година Ал Нахаян получи удар и претърпя незабавна интервенция. Оттогава той рядко се появява на публични места, което подхранва спекулации за здравословното му положение.

Официалната новинарска организация на ОАЕ разгласява клип, показващ шейх Халифа в богато украсена зала на двореца в Абу Даби, паралелно с членове на ръководещите фамилии, събрали се да отбележат празника Айд ал Фитр. Редом до шейх Халифа е водачът на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, вицепрезидент и министър председател на федерацията.

Видеозаписът е без тон, само че на него се вижда по какъв начин президентът приказва, отбелязва АП.

Шейх Халифа е прозападно надъхан реформатор и глава на ръководещото семейство на Абу Даби. Той е президент на седемчленната федерация от 2004 година, когато умря татко му шейх Заид бин Султан ан Нахаян, отбелязва Ройтерс.

През огромна част от последното десетилетие по-младият му брат шейх Мохамед бин Заид ал Нахаян води договаряния от името на ОАЕ в области от енергетиката и защитата до вложенията и политиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР