Президентът на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян ще

...
Президентът на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян ще
Коментари Харесай

Президентът на ОАЕ ще посети Франция следващата седмица

Президентът на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян ще дойде във Франция в понеделник, като това ще бъде първото му публично посещаване отвън района на Близкия изток след встъпването му в служба през май, заяви Ройтерс.

Във Франция той ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон, като двамата ще обсъдят взаимни дейности в областта на " енергетиката на бъдещето, климатичните промени и високите технологии ", както и напъните за възстановяване на районната сигурност и непоклатимост, оповестява УАМ, държавната осведомителна организация на ОАЕ.

Париж и Абу Даби поддържат близки стопански и политически връзки и Макрон има положителни връзки с шейх Мохамед, който, преди да стане президент, години наред беше в действителност водач на ОАЕ.

В ОАЕ е ситуирана непрекъсната френска военна база, отбелязва Ройтерс.

По време на посещаване на Макрон в Обединените арабски емирства предходната година бяха подписани няколко значими съглашения, в това число контракт за продажба на оръжия на стойност 19 милиарда $ и енергийни покупко-продажби за френските колоси " Тотал " и " Анжи ".

Главният изпълнителен шеф на " Тотал " Патрик Пуян съобщи през вчерашния ден, че Франция беседва с Абу Даби за вноса на гориво и дизел за идния зимен сезон, в отговор на руско-украинския спор, който повлия на съветските енергийни доставки за Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР