Президентът на Нове холдинг Васил Божков има 7 повдигнати обвинения

...
Президентът на Нове холдинг Васил Божков има 7 повдигнати обвинения
Коментари Харесай

Главният прокурор: Божков е със 7 обвинения, обявен е за издирване от Интерпол

Президентът на " Нове холдинг " Васил Божков има 7 повдигнати обвинявания и е разгласен за търсене с алена бюлетина от Интерпол. Това удостовери основният прокурор Иван Гешев.

Той удостовери, че Божков е разгласен за общодържавно търсене и има направено искане за интернационална заповед. Божков е напуснал България, стана ясно още от думите на Иван Гешев.

" Има качеството на обвинен, разгласен е за общодържавно търсене, има направено е и искане за интернационално заповед, тъй като е открито е, че е напуснал границите на страната. Не ми е известно къде се намира, само че съм сигурен, че ще си го приберем ", разяснява Гешев след съвещанието на прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет.

Пред медията ни преди часове Васил Божков не пожела да посочи къде се намира , нито дали е отвън страната. Единствено разясни, че е на телефона си и има подготвеност да се отзове, в случай че бъде свикан от прокуратурата. Не се укривам, сподели още предприемачът.

По-рано през днешния ден спецпрокуратурата и полицията влязоха на претърсвания в офисите на холдинга му, както и в кабинетите на " Националната лотария " и в Комисията по хазарта , откъдето бяха отведени чиновници.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР