Президентът на немската централна банка - Бундесбанк Йоахим Нагел, заяви

...
Президентът на немската централна банка - Бундесбанк Йоахим Нагел, заяви
Коментари Харесай

Бундесбанк: Инфлацията в еврозоната ще достигне 10%, ако ЕС наложи ембарго на руския газ

Президентът на немската централна банка - Бундесбанк Йоахим Нагел, съобщи в сряда, че инфлацията в еврозоната може да доближи двуцифрени стойности, в случай че Европейският съюз реши да наложи цялостно ембарго върху вноса на съветски природен газ.

Говорейки във Вашингтон дружно с немския финансов министър Кристиан Линднер, Нагел също по този начин разкри, че данните ще диктуват по какъв начин ще се развие процесът по повишение на лихвите, отбелязвайки, че икономическите отчети към този момент демонстрират, че Европейската централна банка би трябвало скоро да спре програмата си за закупуване на активи.

Изкупуването на облигации от ЕЦБ може да бъде спряно в края на второто тримесечие, до момента в който първото нарастване на лихвения % може да пристигна при започване на третото тримесечие, предвижда още той, само че добави, че е срещу преждевременно повдигане на лихвите.

Нагел обаче добави, че е все по-малко евентуално ЕЦБ да успее да върне инфлацията под целевото си равнища от 2 на 100.

Говорейки на пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка в сряда, шефът на Бундесбанк означи, че намалените нови прогнози за световния напредък на МВФ може би ще би трябвало да бъдат в допълнение понижени, защото към този момент високите равнища на инфлация не демонстрират признаци на прекъсване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР