Президентът на Монтана Румен Панайтов говори за кончината на треньора

...
Президентът на Монтана Румен Панайтов говори за кончината на треньора
Коментари Харесай

Шеф в Монтана разказа за последния си разговор с Никола Спасов

Президентът на Монтана Румен Панайтов приказва за кончината на треньора Никола Спасов. Опитният експерт загуби борбата с ковид на 61-годишна възраст.

Ето какво сподели Панайотов пред Блиц:

" Мир на душата му и Бог да го елементарни Никола Спасов! Много тежко е човек да приказва в такива моменти.. Много... Последният мач, който той води, беше при гостуването ни на Локомотив (Пловдив). Двубоят се състоя на 30 октомври и приключи 2:2, а Спасов беше много удовлетворен от играта на момчетата. Започнахме да се приготвяме за мача ни с ЦСКА на 8 ноември, само че тогава към този момент тимът беше воден от помощник-треньора Светлан Кондев.

На 3 ноември всички си направихме проби за ковид. Знаете, имаше позитивни резултати в тима, измежду тях беше и треньорът.
 Ужасна покруса! Никола Спасов умря след тежка борба с COVID-19
Ужасна покруса! Никола Спасов умря след тежка борба с COVID-19

Опитният експерт си отиде на 61-годишна възраст

Първоначално той вдигаше доста висока температура. Не я поддържаше непрекъснато висока, само че си беше много - 38 и нещо, 39, изключително през вечерта. Минаваха дни, а бате Кольо не се подобряваше. Температурата му не падаше. Появи се и мощна кашлица.

Тогава спортният министър Красен Кралев и кметът на града Златко Живков спомагаха Спасов да влезе в болница. Той постъпи в клиниката в Монтана по-миналия петък или по-миналата събота, не помня тъкмо (13 или 14 ноември). Оказа се, че има двустранна бронхопневмония.

Всеки ден го чувах по телефона. Всеки ден. Имаше интервал, в който стартира да се усъвършенства. Така твърдяха лекарите, по този начин твърдеше и той, че не се усеща толкоз зле. Даже, вижте какво нещо е ориста, през днешния ден, понеделник, 23 ноември, лекарите щяха да му създадат нов обширен обзор, с цел да кажат по кое време да го изпишат. Чуваше се, че може дори и през днешния ден да го изпишат, тъй като в действителност имаше усъвършенстване, само че се чакаше прегледът. Но вижте какво се случи - тъкмо през днешния ден сутринта той умря.
 БФС също уважи Никола Спасов
БФС също уважи Никола Спасов

Треньорът на Монтана умря на 61-годишна възраст

Последно се чухме по телефона нощес. Не беше добре, само че не беше и доста зле. Не мога да допускам, че това е бил последният ни диалог. Явно през нощта положението му внезапно се е влошило. Не мога да ви кажа детайлности, тъй като не съм доктор.

Само ще ви кажа, че лекарите направиха всичко допустимо да го излекуват. И ще уточня нещо значимо - Никола Спасов беше лекуван със същите медикаменти, с каквито и кмета на Монтана Златко Живков. Кметът се оправи, само че бате Кольо към този момент го няма. Тъжно е и няма какво повече да ви споделя ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР