Президентът на Молдова Мая Санду допуска страната да се присъедини

...
Президентът на Молдова Мая Санду допуска страната да се присъедини
Коментари Харесай

Санду допуска Молдова да влезе в ЕС на две стъпки

Президентът на Молдова Мая Санду позволява страната да се причисли към Европейския съюз  (ЕС) на две стъпки - първо десния бряг на Днестър, а по-късно левия, оповестява " Радио Молдова ".

" Работим за разрешаване Но нерешеният проблем не би трябвало да се трансформира в спънка за интеграцията на Молдова в Европейски Съюз. Много е значимо Брюксел също да приказва за това. В най-лошия случай, в случай че не е допустимо да се реши казусът на Приднестровието преди присъединението към Европейския съюз, признаваме, че ще правим интеграция в Европейски Съюз на две стъпки - първо десния бряг на Днестър, а по-късно левия бряг ", сподели президентът.
 Европейска комисия прикани за започване на договаряния с Украйна и Молдова след осъществяване на изискванията
Европейска комисия прикани за започване на договаряния с Украйна и Молдова след осъществяване на изискванията

Това се споделя в изказване на Европейската комисия

" Когато нашите жители от левия бряг видят по какъв начин животът се усъвършенства, те също ще желаят да се причислят към Европейски Съюз. Вярвам, че те към момента желаят това, само че Руската федерация им пречи ", сподели Санду.

Тя има вяра, че до момента в който се доближава към Европейски Съюз, " страната ще има достъп до повече принадлежности на Европейски Съюз, с цел да помогне за възстановяване на живота на жителите ".

" Ще създадем всичко, тъй че нашите жители на левия бряг на Днестър да могат да употребяват тези принадлежности, тъй че и те да схванат за какво се стремим и за какво Молдова би трябвало да стане член на Европейския съюз.Но ние не може да сложи казуса по този метод, че Молдова може да стане член на Европейския съюз единствено след разрешаването на приднестровския спор ", означи Санду.

Припомняме, че на 8 ноември Европейската комисия (ЕК) прикани за започване на договаряния с Украйна и Молдова след осъществяване на изискванията.

В момента осем страни са претенденти за присъединение към Европейски Съюз, в това число Украйна, Молдова и шест балкански страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР