Президентът на Молдова Игор Додон обяви, че е възможно парламентът

...
Президентът на Молдова Игор Додон обяви, че е възможно парламентът
Коментари Харесай

Додон може да разпусне парламента на Молдова в понеделник

Президентът на Молдова Игор Додон разгласи, че е допустимо Народното събрание на страната да бъде разхлабен на 10 юни, понеделник, съобщи ТАСС.

Това ще се случи, в случай че новото държавното управление не стане факт до неделя.

В идващите няколко дни можем да образуваме новото държавно управление, съобщи той в четвъртък на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.

Сигурен съм, че в случай че се образува ново държавно управление, обстановката в Молдова ще се промени фрапантно през идната година или година и половина, а доста западни вложители, ще дойдат в Молдова, тъй като ще се интересуват от това. - добави президентът.

След парламентарните избори на 24 февруари депутатите от Молдова не съумяха да изберат ръководителя на Народното събрание.

Президентът Игор Додон по-рано съобщи, че ще стартира процедура за разформироване на Народното събрание след 10 юни, в случай че депутатите не съумеят да образуват коалиция. Представители на Европейски Съюз, Русия и Съединени американски щати, които посетиха Кишинев и се срещнаха с управлението на страната и водачите на политическите партии, приканиха за усилване на процеса.

Три съществени политически сили получиха места в Народното събрание на Молдова. Това са Партията на социалистите, която поддържа президента (35 места), Демократическата партия на Молдова, която управлява държавното управление (30 места), и про-европейският съюз (26 места).

Нито една от партиите не събра задоволително поддръжка за болшинство и независимо ръководство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР