Президентът на МОК Томас Бах заяви, че решението делегациите на

...
Президентът на МОК Томас Бах заяви, че решението делегациите на
Коментари Харесай

Бах: Окончателното решение Южна и Северна Корея да са под един флаг дойде часове преди откриването

Президентът на МОК Томас Бах съобщи, че решението делегациите на Южна и Северна Корея да излязат дружно по време на откриването на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг е било взето часове преди церемонията.

Според insidethegames в навечерието на игрите севернокорейците са били на крачка от това да трансформират желанията си и да разгласят протест. Последвали незабавни срещи с МОК и представители на други страни и рецесията е била избягната.

" Това е нашата задача. Още от 2014 година водим специфични договаряния за присъединяване на севернокорейските спортисти в Пьонгчанг. Ще ви издам една загадка – постигнахме единодушие едвам в часовете преди откриващата гала. Това може би ще ви даде визия какъв брой дълги и комплицирани бяха договарянията. За благополучие се оказа, че напъните са си заслужавали ", сподели Бах в изявление за " Евроспорт ".

По думите му взаимното излизане на тимовете на Южна и Северна Корея е било " популярен миг ". " Все още ме побиват тръпки, когато се сещам за него. Tочно това е посланието, което олимпийските игри би трябвало да пращат към целия свят. "

Членът на Изпълнителния комитет на МОК Анджела Руджейро съобщи, че обединеният корейски тим по хокей за дами би трябвало да получи Нобелова премия за мир.

Фотогалерия: Красивото разкриване на "олимпийските игри на мира " >

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (142)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР