Президентът на МОК Томас Бах пристига в България на 17

...
Президентът на МОК Томас Бах пристига в България на 17
Коментари Харесай

Президентът на МОК Томас Бах пристига в България на 17 май

Президентът на МОК Томас Бах идва в България на 17 май, с цел да означи вековния празник на олимпийския ни комитет, който бе през март.

Германецът, който е и повторен олимпийски първенец по фехтовка ще получи купата почетен лекар на спортната академия “Васил Левски ”. Юбилеят ще бъде маркиран вечерта на същия ден във военния клуб в столицата. Поканен е и президентът Румен Радев, който е удостоверил, че ще участва.

Томас Бах към този момент веднъж идва в България.

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова награди медалистите от европейските шампионати по битка и повдигане на тежести, които се организираха в края на предишния месец в Загреб и в Ереван надлежно.

Борците се завърнаха от столицата на Хърватия с 11 оценки, от които три трофеи - на Юлияна Янева, Мими Христова и Едмонд Назарян. Щангистите взеха три медала в дуела, само че два от тях бяха златни - на Ангел Русев и на Карлос Насар.

На церемонията, която се състоя в столичния хотел " Сенс ", със " златна значка " бяха отличени първенците, само че заради разнообразни аргументи премиите си персонално получиха единствено Назарян и Русев. Останалите медалисти получиха почетни плакети, като дружно с Костадинова премиите раздаваха още генералният секретар на БОК Белчо Горанов, президентът на Българската федерация по битка Христо Маринов, както и президентът на Българската федерация по повдигане на тежести Ариф Маджид.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР