Президентът на МОК Томас Бах остана очарован от организацията на

...
Президентът на МОК Томас Бах остана очарован от организацията на
Коментари Харесай

Томас Бах очарован от организацията на Световното първенство по гребане

Президентът на МОК Томас Бах остана удивен от организацията на Световното състезание по гребане в Пловдив. Германецът дойде тази заран на гребния канал, където бе посрещнат от Стефка Костадинова - ръководител на БОК, Красен Кралев - министър на младежта и спорта, Иван Тотев - кмет на Пловдив, Жан-Кристоф Ролан - президент на Международната федерация по гребане (FISA), някогашният състезателен министър Свилен Нейков и други Заедно те направиха първа копка на втория (сервизен) канал, който ще направи комплекса още по-функционален.

Официалните лица изгледаха част от финалните гонки, след което поздравиха и наградиха призьорите. Навсякъде Томас Бах бе посрещнат с аплодисменти, а най-дълго продължиха диалозите му със състезателите и техните треньори.

Гледайте Световното състезание по гребане онлайн в Sportal.bg - ТУК!!!

Пред тях президентът на МОК не скри задоволството си от видяното като организация и класа на гребния канал в Пловдив, като особено поздрави домакините за стореното в подготовката на Световното състезание. Томас Бах самичък пожела да се снима с присъстващите на шампионата четири от общо петте олимпийските шампионки на България в гребането Здравка Йорданова, Светла Оцетова, Сийка Келбечева и Румяна Нейкова.

По-късно към формалните лица се причислиха Иржи Кежвал - президент на Чешкия олимпийски комитет и член на МОК, Триша Смит - президент на Канадския олимпийски комитет и Павел Колобков - министър на спорта на Руската федерация. В късния следобяд Томас Бах ще се срещне в София с президента на Република България Румен Радев, а по здрач делегацията на МОК ще отпътува от България с полет за Мюнхен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР