Президентът на Мексико Лопес Обрадор обеща да не влиза в

...
Президентът на Мексико Лопес Обрадор обеща да не влиза в
Коментари Харесай

Президентът на Мексико отхвърли всякакво споразумение с престъпния свят в страната

Президентът на Мексико Лопес Обрадор даде обещание да не влиза в никакви сделки с нарушители, малко откакто бойци убиха 12 обвинени членове на незаконна тайфа в разгара на вълната от принуждение, която продължава да тресе страната, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

"Въоръжени цивилни ", облечени в униформи от боен вид, нападнаха бойците в град Нуева Ларедо в щата Тамаулипас, оповестиха локални чиновници по сигурността. 12 от нападателите са били убити в битката. "Пределно ясно е: ние няма да сключваме никакво съглашение с нарушители: нито с битови нарушители, нито с проведената престъпност,нито с изтънчената престъпност ", сподели президентът на всекидневната си конференция в столицата Мексико.

Въоръжени убиха минимум 24 души в център за наркозависими в Мексико

По-рано нарушители са подкупвали управляващите и са се споразумявали с тях, "но ние ще се борим и няма да отстъпим нито крачка обратно ", зарече се Обрадор. Веднага след избирането си за държавен глава през 2018 година той имаше много по-различно обръщение по въпроса, като настоя за "прегръдки, а не патрони ", и прикани майките на нарушителите да ги убедят да се откажат от насилието. Година и половина след началото на мандата си той втвърдява позицията си против престъпността, когато е камшик за страната, означи ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР