Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор в петък призова

...
Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор в петък призова
Коментари Харесай

Мексико иска освобождаването на Асандж от британския затвор

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор в петък прикани създателят на WikiLeaks Джулиан Асандж да бъде освободен от пандиза в Лондон, като настоя за преустановяване на изтезанията му, съобщи " Ройтерс ".

Левият президент Обрадор, който е в тесни връзки с водача на опозиционната английска Лейбъристка партия Джеръми Корбин, и зрази солидарността си с Асандж.

Подобни случаи ни показват по какъв начин действа международната система в своя властнически темперамент ", съобщи Обрадор в отговор на въпрос за Асандж на постоянен брифинг.

Самият Корбин, който бе почетен посетител при встъпването в служба на Лопес Обрадор през декември 2018 година , сподели, че Асанж не би трябвало да бъде екстрадиран в Съединени американски щати.
 Следващия месец изслушват Асандж за екстрадиция в Съединени американски щати
Следващия месец изслушват Асандж за екстрадиция в Съединени американски щати

Адвокатите ще упорстват, че поради контракт не може да бъде екстрадиран

През януари трява да се организира чуването за екстрадиция на Джулиан Асанж, с цел да се дефинира дали създателят на Wikileaks може да бъде трансфериран в Съединените щати, с цел да бъде измамен под съд по разнообразни обвинявания.

Адвокатите му обявиха в четвъртък, че ще упорстват, че той не може да бъде екстрадиран, защото контракт сред двете страни не разрешава екстрадиция за политически закононарушения.

48-годишният Асанж е изправен пред 18 обвинявания в Съединени американски щати, в това число скрит план за хакване на държавни компютри и нарушение на закона за шпионаж.

Може да прекара десетилетия в пандиза, в случай че бъде наказан.
 60 лекари предизвестяват, че Асандж може да почине в пандиза
60 лекари предизвестяват, че Асандж може да почине в пандиза

Призовават създателят на WikiLeaks да бъде неотложно приет в болница

Пълното чуване би трябвало да стартира на 24 февруари , като могат да извикат до 21 очевидци, които да дадат показания.

Основателят на WikiLeaks не извърши паричната гаранция, която му беше наложена и се скри в посолството на Еквадор в Лондон през 2012 година заради опасения, че ще бъде екстрадиран в Съединени американски щати, с цел да бъде изправен пред смъртно наказване за разпространение на документи, свързани с войната в Афганистан, както и за хакерски офанзиви.
 Срокът за задържане на Асандж изтича, само че го оставят в пандиза
Срокът за задържане на Асандж изтича, само че го оставят в пандиза

Съдът се опасява, че още веднъж ще се укрие

През май шведската прокуратура разгласи, че възобновява следствието против австралиеца по обвинявания за обезчестяване, малко повече от месец откакто той беше лишен от политическо леговище от Еквадор и задържан в еквадорското посолство в английската столица, където живя към 7 години. През предишния месец шведската прокуратура разгласи, че приключва следствието за обезчестяване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР