Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор обяви, че са

...
Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор обяви, че са
Коментари Харесай

Наркобосът Ел Чапо в силните си дни имал власт колкото президента на Мексико

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор разгласи, че са отминали дните на съдействие сред нарушителите и ръководещите в страната.

В новогодишното си послание към нацията той сподели, че е имало времена, когато наркобосът Хоакин " Ел Чапо " Гусман е имал толкоз власт, колкото тогавашният президент , оповестяват международните медии.

Лопес Обрадор встъпи в служба през декември 2018 година, откакто завоюва изборите с обещанието да изкорени корупцията в Мексико. В речта си той увери, че има триумфи в изпълняването на своето предизборно заричане.

" Беше време, когато Гусман Лоера беше толкоз всесилен или имаше въздействие, каквото имаше тогава президентът ", посочи Лопес Обрадор, допълвайки: " Това създаваше компликации да бъдат наказвани причинителите на закононарушения. Сега това е история. "
 Ел Чапо наказан на пожизнен затвор в Съединени американски щати
Ел Чапо наказан на пожизнен затвор в Съединени американски щати

В допълнение към доживотната присъда наркобаронът получава още 30 година затвор. Глобен е в размер на 12,6 милиарда $.

Миналата година " Ел Чапо " беше наказан на пожизнен затвор без право на подмяна. Впоследствие той бе трансфериран в строго охраняван затвор в американския щат Колорадо, откакто съд в Съединени американски щати го призна за отговорен по обвиняване в наркотрафик на тонове опиати към Съединени американски щати в продължение на десетилетия.

През декември 2018 година Хенаро Гарсиа Луна, някогашен министър на вътрешната сигурност на Мексико, беше упрекнат в Съединени американски щати, че е получил подкупи за милиони долари от наркокартела " Синалоа ", управителен от Гусман.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР