Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ще направи символичната

...
Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ще направи символичната
Коментари Харесай

Предстои изграждането на втори гребен канал в Пловдив

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ще направи символичната първа копка на втория гребен канал в Пловдив. Това ще стане по време на международното състезание по гребане за мъже и дами, което ще се организира в града от 9 до 16 септември.

Вторият гребен канал в Пловдив може да бъде подготвен до пролетта на 2020 година. Строителните действия ще продължат една година, а по предварителни планове оборудването ще коства към 10 млн. лв., съобщи кореспондентът на БГНЕС в града под тепетата.

Част от плана " Еко парк Марица " е залесяването на 656 дка нова гора. За построяването на втория канал би трябвало да се отстранен стотици дървета, първите две -три години фиданките ще се напояват капково, с цел да се заловен. Проектът за втория канал включва 105 дка водно огледало, дължина 2100 м, широчина 45- той ще е много по-тесен от първия, необятен 132 м. Ще има едно уголемение от 96 м за разнообразни типове водни спортове, както и езеро от 37 дка с островчета за гнездене на редки и предпазени птици. По цялото му продължение, дават обещание от общината, ще има атракции. Предвидени са и три входно- изходни връзки със съществуващия канал. Новият се строи като помощно оборудване за висок клас надпревари за първия канал. Докато главният е бездънен три метра, новият канал ще е по- плитък - 1.50 м. Няма да има наливане на бетон, разчита се на естествени крайбрежия и дъно. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР