Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че
Коментари Харесай

Бах към спортистите: Отмяна на олимпийските игри няма да реши нито един проблем

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах съобщи, че анулацията на игрите в Токио 2020 не стои на дневен ред. Думите му пристигнаха в послание към спортистите в миг, в който от ден на ден се усилва натискът към МОК и Япония да отсрочат игрите поради пандемията от ковид.

Преди ден министър-председателят на Япония Шиндзо Абе за пръв път заприказва обществено за разглеждането на тази опция. Това съответства с позициите на Канада и Австралия, които обявиха, че няма да изпратят свои тимове в Токио, в случай че датите останат непроменени - от 24 юли до 9 август.

" Нашата съществена информация през днешния ден е, че окончателното решение за датата на олимпийските игри в Токио 2020 в този момент към момента би било прибързано ", сподели Бах в обръщението си, представен от Българския олимпийски комитет (БОК). Преди два дни МОК уточни, че ще се произнесе за игрите до месец.

До момента в историята си актуалните олимпийски игри са били отменяни единствено поради двете международни войни.

" И по този начин, като и вие, ние сме пред алтернатива: анулацията на олимпийските игри би унищожила олимпийската фантазия на 11 000 спортисти от всички 206 национални олимпийски комитети, от олимпийския тим на МОК за бежанците, най-вероятно за параолимпийските спортисти и за всички хора които ви поддържат като треньори, лекари, длъжностни лица, сътрудници в тренировката, другари и семейство. Отмяната не би решила нито един проблем и не би помогнала на никого. Следователно това не е в нашия дневен ред ", уточни германецът, като акцентира, че момента има доста въпроси без отговори.

Според думите му сега не могат да се посочат дати, в които да се проведат игрите, в случай че бъдат отсрочени. И добави, че вероятно отсрочване води със себе си доста огромни организационни промени.

" Всички ние работим за това вярата, която толкоз доста спортисти, национални комитети и интернационалните федерации от всички пет континента са изразили, да се извърши: че в края на този мрачен тунел, който всички ние ще преминем дружно, без да знаем какъв брой дълго ще трае това, олимпийският огън ще бъде светлина ", сподели Бах.

 Бах към спортистите: Отмяна на олимпийските игри няма да реши нито един проблем
Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (967)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР