Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах допусна сериозен

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах допусна сериозен
Коментари Харесай

Президентът на МОК обърка японците с китайци

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах позволи сериозен гаф по време на първата си персонална среща с председателката на организационния комитет на Игрите в Токио Сейко Хашимото, откогато дойде в японската столица предходната седмица.

Заради нововъведеното изключително състояние в Япония и строгите противоепидемични ограничения, германецът прекара първите три дни под карантина в хотела на олимпийското придвижване.

Днес той беседва персонално с домакините, само че до момента в който се опитваше да им вдъхне убеденост поради обстановката, той направи лапсус.

" МОК стои на ваша страна. Седим в една лодка и гребем с цялостна мощ в една посока. Нашата обща цел е да проведем сигурна и безвредна олимпиада за всички - за спортистите, делегациите и за целия китайски народ ", съобщи Бах, след което бързо се поправи: " За целия японски народ. "

И продължи: " Японският народ може да бъде убеден във всички старания, които поставяме. Хората би трябвало да са спокойни, че прилагаме най-интензивните и прецизни ограничения против COVID-19 и осъществяваме огромна имунизационна стратегия по целия свят. "

Церемонията по откриването на олимпийските игри е на 23 юли, а през днешния ден публично отвори порти олимпийското село, което ще приюти 11 000 спортисти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР