Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти е номиниран

...
Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти е номиниран
Коментари Харесай

Президентът на Международната тенис федерация номиниран за член на МОК

Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти е номиниран за член на Международния олимпийски комитет.

Утвърждаването на номинациите от Асамблеята на МОК ще се състоят на 10 януари 2020 година в Лозана.

Номинирането на Хагърти е извънредно самопризнание на разрастването на тениса в международен проект като част от тактиката за развиване на ITF 2024. Той става президент през 2015 година и бе избран отново на позицията през 2019 година по време на Годишния конгрес на международната тенис централа в Лисабон през месец септември.

Хагърти работи интензивно с членовете на Борда на шефовете, измежду които е и президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и дружно с 210-те страни членки и районни асоциации за осъществяване на главната задача на ITF, а точно развиване на тениса за бъдещите генерации.

Сред другите номинации са имената на ръководителят на ФИФА Джани Инфантино, ръководителят на Японския олимпийски комитет Ясухиро Ямашита и президентът на интернационалната лекоатлетическа федерация Себастиан Коу.

Но на идната сесия на Асамблеята ще бъдат определени единствено Хагърти, Инфантино и Ямашита. За номинацията на Себастиян Коу ще би трябвало да се изчаква, откакто Томас Бах съобщи, че британецът не е в положение да позволи спор на ползи заради позицията си на ръководител на CSM Sport & Entertainment. Ролята на Коу в световната спортна организация, която работи с няколко организации в Олимпийското придвижване, в това число МОК, от дълго време е повратен миг за участието на ръководителя на международната атлетика и бе избрана като спор на ползи от Комисията по нравственос на МОК.
 Президентът на ITF Дейвид Хагърти: Стефан Цветков е основна фигура в Борда на шефовете!
Босът на международния тенис: Стефан Цветков е основна фигура в Борда на шефовете

Това значи доста за българския тенис
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР