Президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе и

...
Президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе и
Коментари Харесай

Скоро може да гледаме и паркур на олимпиади

Президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе и президентът на Международния параолимпийски комитет Андрю Парсънс са измежду определените нови членове на Изпълнителния комитет на Международния олимпийски комитет (МОК).
Кандидатурите на двамата бяха гласувани по време на 133-ия Конгрес на МОК в Буенос Айрес. Ватанабе и Парсънс стават членове на МОК поради заеманите от тях позиции, като особено за Ванатабе се счита, че е част от МОК и поради желанието в бъдеще паркур да стане част от олимпийската стратегия. В Изпълкома на МОК влязоха още седем души: президентът на националния олимпийски комитет на Литва Дайна Гудзиневичюте, президентът на националния олимпийски комитет на Италия Джованни Малаго, Президентът на националния олимпийски комитет на Парагвай Перес Лопес Морейра, президентът на националния олимпийски комитет на Уганда Уилям Блик, президентът на националния олимпийски комитет на Бутан принц Джигиел Угиен Вангчук, първият вицепрезидент на националния олимпийски комитет на Руанда Фелисите Рвемарика и правозащитничката от Афганистан Самира Асгари.
Президентът на ФИФА Джани Инфантино и президентът на Международната федерация по лека атлетика Себастиан Коу са огромните отсъстващи имена от Изпълкома на МОК, който сега надвишава 100 души.
Президентът на Международната федерация по бобслей и скелетон Иво Фериани също стана член на Изпълкома на МОК. Той зае мястото на президента на Международната федерация по ски (ФИС) Джанфранко Каспер, който беше определен за почетен член на МОК.
Сесията на МОК се организира по време на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Вчера олимпийската централа избра Сенегал за хазаин на идващото издание на Игрите през 2022 година.
На съвещанието на МОК се чака да бъдат доказани и трите кандидатури за зимните олимпийски игри през 2026 година на Калгари (Канада), Стокхолм (Швеция) и Милано и Кортина Д'Ампецо (Италия). По-рано беше отхвърлена кандидатурата на Ерзурум (Турция).
Домакинът на зимните игри ще бъде определен през септември 2019-а. В края на съвещанието Изпълкомът към МОК ще изслуша последни сведения към подготовката на олимпийските игри в Токио през 2020-а, Пекин 2022-а и Париж 2024-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР