Президентът на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе говори

...
Президентът на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе говори
Коментари Харесай

Илиана Раева: Много е важно да отговорим на всички изисквания на FIG

Президентът на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе приказва на специфична конференция преди финалите на Световното състезание по художествена гимнастика в София дружно с генералния секретар на FIG Андре Гайсбюлер, с президента на родната централа и на Организационния комитет Илиана Раева и с трикратната международна шампионка и посланичка на планетарния конгрес в София Мария Петрова.

“За нас беше едно голямо предизвикателство да бъдем за трети път домакини на подобен огромен конгрес, какъвто е международното състезание. Българската художествена гимнастика взе участие доста съществено в историята на международната гимнастика, както и в нейната еволюция. За тези, които са в Организационния комитет, и за мен това беше едно доста съществено предизвикателство. Не беше по никакъв начин елементарно, тъй като нашата международна централа има доста точни и строги правила за провеждането на един подобен конгрес. За това ние искахме в действителност да създадем Световното състезание по безусловно всички условия на международната централа.

 Пресконференция на Илиана Раева, Мария Петрова и Моринари Ватанабе @@@

Положихме в действителност доста съществени старания за провеждането на това състезание. Събитието би било немислимо и без нашите спонсори. Това е единственият в света чисто женски спорт и напълно закономерно четири дами управляваха процеса това международно състезание да се случи. Това са четирите дами, които работят всеки ден в офиса на БФХГ – Росина Атанасова, Гергана Йорданова, Моника Панайотова и аз. Ние ръководехме целия този план, само че работихме с доста професионални компании, с цел да се случи това. За нас е доста значимо да отговорим на всички условия на FIG и да предложим най-хубавите вероятни условия за този шампионат. Да бъде комфортно за съдии, треньори, състезатели, медии, шефове на FIG. За мен като началник на Оганизационния комитет беше доста значимо да покажем гостоприемството на нашата страна, да видите характера на българите и нашата култура”, сподели Раева на конференцията.

Тя приказва и за огромния принос на страната ни за развието на международното художествена гимнастика: “България е една от главните страни в света, които имат принос за развиването на гимнастиката. България има 73 международни първенци. Преди 49 години на Световното във Варна Мария Гигова става за първи път международен първенец и българският отбор става международен първенец. Госпожа Вера Маринова е от този отбор. 1987 година още веднъж във Варна, когато Бианка Панова влиза в върховете на Гинес със своите 8 десетки и своя международен връх. И още веднъж ансамбълът ни става севтовен първенец. Разказвам всичко това, с цел да видите какъв брой значим спорт е художествената гимнастика за България.”

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от пресконференията ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР