Президентът на Международната федерация по айкидо (IAF) - Кей Изава

...
Президентът на Международната федерация по айкидо (IAF) - Кей Изава
Коментари Харесай

НСА покани президента на световното айкидо за лектор

Президентът на Международната федерация по айкидо (IAF) - Кей Изава изнесе обществена лекция в НСА " Васил Левски " пред студенти, състезатели и инструктори на тематика Зад учението на O Sensei " Добродетел на междинния път ". Тя е структурирана въз основата на няколко метафизичен тематики от учението на основателя на Айкидо, преведено на британски от Изава след дълготраен труд и проучвания.

Преди това водачът на международното айкидо, който е в България по покана на президента на нашата федерация Пламен Юруков, се срещна с ректора на Академията проф. Пенчо Гешев. Изава е за повторно в страната ни, като след първото му посещаване по самодейност на Пламен Юруков, в НСА бе основана специалността " Айкидо ".

" Аз съм уверен, че НСА е една от дребното просветителни структури в света, която развива тази компетентност и приготвя фрагменти с висше обучение. Това респективно значи, че ще чакаме подпомагане и взаимопомощ от интернационалната федерация " - показа проф. Гешев пред госта и добави, че специалността ще способства в допълнение за израстването на експертите в Академията.
 Българска айкидо федерация включва 6-годишна айкидока в Европейската нощ на спорта #BeActiveNight
Българска айкидо федерация включва 6-годишна айкидока в Европейската нощ на спорта #BeActiveNight

Министерство на младежта и спорта е главен уредник на Европейската седмица на спорта

Кей Изава благодари на управлението на НСА като напомни положителните мемоари от първата му аудиенция там.

" Много ми е прелестно да бъда още веднъж тук и се надявам, че нашето съдействие ще става още по-силно и по-крепко ", съобщи гостът. Той получи покана от проф. Гешев да стане гост- преподавател в НСА за специалността " Айкидо ", което да даде по-голям подтик за развиването й.

На срещата участваха още ръководителят на Българската федерация по айкидо Пламен Юруков, проф. Татяна Янчева, зам.-ректор по научната и интернационална активност, проф. Николай Изов, зам.-ректор по образователната активност.

В 10 часа на следващия ден, 5 октомври, Изава ще открие семинар въз основата на Българската айкидо федерация в Дианабад.
 Публична лекция на президента на Международната федерация по айкидо Кей Изава
Публична лекция на президента на Международната федерация по айкидо Кей Изава

Той е на посещаване в България по покана на Пламен Юруков
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР