Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Мохамед бин Сулайем заяви,

...
Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Мохамед бин Сулайем заяви,
Коментари Харесай

Президентът на ФИА: Зявката на Андрети и Кадилак ще бъде проучена

Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Мохамед бин Сулайем съобщи, че управлението на организацията изследва поръчката за интерес за включването на нов тим във Формула 1 от фирмите Андрети Глобал и Дженерал Мотърс. Дубеацът също по този начин добави, че процесът ще следва прецизен протокол и ще отнеме няколко месеца.

Смята се, че актуалните 10 тима във Формула 1 към този момент не са склонни за прибавянето на нов отбор, защото това би означало да разделят приходите от притежателя на комерсиалните права Либърти Медия на 11, вместо на 10. Последният изцяло нов тим, който влезе във Формула 1 бе Хаас през 2016 година.
 Андрети и Кадилак с обща кандидатура за Формула 1 Андрети и Кадилак с обща кандидатура за Формула 1
Американският бизнесмен Майкъл Андрети, първенец в американските автомобилни серии КАРТ от 1991-а, разяснява, че компанията към този момент е свършила доста работа по наемането на чиновници, в това число механически шеф, чието име ще бъде оповестено по-късно.

Андрети разгласи проектите си още през февруари предходната година, само че към този миг отговорът на ФИА не бе изключително възхитен. Всеки нов участник в най-престижната автомобилна конкуренция би трябвало да заплати 200 милиона $, които да бъдат разпределени сред към този момент съществуващите отбори като отплата за по-ниските доходи от наградните фондове.

„ Днешната вест от Съединени американски щати е в допълнение доказателство за известността и растежа на Формула 1. Особено прелестно е да имаме интерес от два иконични марката “, сподели още Мохамед бин Сулайем.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР