Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) и бивш ръководител на

...
Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) и бивш ръководител на
Коментари Харесай

Жан Тод: Доминацията на Хамилтън е по-голяма от тази на Шумахер

Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) и някогашен началник на екипа на Ферари във Формула 1 - Жан Тод, счита, че превъзходството, която Сър Люис Хамилтън постанова през последните години във Формула 1, е по-голяма от тази, която постановяваше Михаел Шумахер в първите години на 21 век.

Тод бе началник на Скудерията сред 1994 и 2007 година, като точно под негово управление бяха и най-силните години на отбора от Маранело. През този интервал Ферари завоюва шест пилотски и седем конструкторски трофеи, в това число и серия от пет следващи дубъла сред 2000 и 2004 година, когато първенец при водачите бе Шумахер. А серията от следващи трофеи при конструкторите бе шест, защото Скудерия завоюва и през 1999 година, когато водачът на Макларън Мика Хакинен сграбчи своята втора пилотска корона.

В този интервал Ферари и Шумахер се постановиха като мощ номер едно в историята на Формула 1, като продължителността на тяхната доминация бе усъвършенствана през 2020 година, когато Мерцедес завоюва своя седми следващ дубъл от началото на турбо-хибридната епоха през 2014 година.

„ Мисля, че приказваме за напълно разнообразни персони. Единственото, което действително можем да съпоставяме е седем против седем. Освен това, всичко друго беше друго. От една страна имаме доста добре структуриран и проведен немски тим, който разполага с доста надарен водач. От друга страна имаме италиански тим със напълно друг нрав, друг метод на работа, който също стана добре проведен и също разполага със страховит водач в лицето на Михаел Шумахер. Чувствам и знам, че ще бъда представен, че превъзходството Мерцедес и Люис е по-голяма от тази, която ние наложихме с Михаел ", стартира той.

„ Заслугата по тази причина е напълно тяхна, колата им е доста издръжлива. С изключение на второто съревнование в Бахрейн, което Люис пропусна поради ковид, той е отбелязал точки във всички надпревари в последните две години. Това е необикновено. Пилотът не прави никакви неточности, просто комбинацията е превъзходна “, съобщи Тод.

За последно Хамилтън не взе точки от съревнование, в което започва по време на Гран При на Австрия през 2018 година, когато той и съотборникът му Валтери Ботас не приключиха поради механически повреди в скоростните кутии на техните болиди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР