Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) и бивш директор на

...
Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) и бивш директор на
Коментари Харесай

Жан Тод направи любопитно сравнение за Макс

Президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) и някогашен шеф на отбора на Ферари Жан Тод съпостави характера на Макс Верстапен с този на международния първенец за 2007 Кими Райконен.
„ Макс доста наподобява на Кими. И двамата състезатели са доста директни, надарени и фокусирани “, съобщи французина.

Верстапен има действителна опция да постави завършек на четиригодишната доминация на Хамилтън в международния шампионат. Пилотът на Мерцедес става все по-отявлен последовател на многообразието и човешките права Заради това неведнъж влиза в спор с ФИА. Миналата година по време на Гран при на Тоскана, F1 трябваше да преразгледа разпоредбите си за церемониите на подиума. Причината за това още веднъж бе Люис, който носеше тениска с надпис “Арестувайте ченгетата, които убиха Бриона Тейлър”.

„ Харесвам Люис. Възхищавам се на дългогодишната му кариера и на всичко, което е постигнал. Разбира се, това се прави по-лесно в случай че разполагаш с най-хубавата кола и тим. Има огромна пристрастеност към спорта. Разбиранията му към някои неща са доста разнообразни, само че все пак го почитам “, сподели Тод.

„ Не беше ненадейно. Определено когато разпоредбите са по-стабилни, има по-малко благоприятни условия за прогрес. Производителите на мотори се подобряваха всяка година, а също по този начин двата екипа разполагат с невероятни инженери, които конструират шаситата “.

„ Знам, че всеки един тим разполага с един страховит водач, само че това не значи, че другият водач е неприятен. За да си в F1 би трябвало да си добър. Знаем какъв брой малко състезатели разполагат с този спомагателен гений, който в случай че се комбинира с верния болид прави чудеса “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР