Президентът на Майкрософт (Microsoft) Брад Смит се срещна днес с

...
Президентът на Майкрософт (Microsoft) Брад Смит се срещна днес с
Коментари Харесай

Папа Франциск обсъди етиката при изкуствения интелект с шефа на Майкрософт

Президентът на Майкрософт (Microsoft) Брад Смит се срещна през днешния ден с папа Франциск, с цел да обсъдят етичните проблеми при потреблението на изкуствен интелект и методите да се преодолее цифровото разделяне сред бедните и богатите страни, съобщи Ройтерс, базирайки се на Ватикана.

Шефът на софтуерния колос и 81-годишният глава на Римокатолическата черква, който беше декларирал, че е същинска "трагедия " що се отнася до технологии, разговаряха към 30 минути в папската резиденция.

Двамата са разискали изкуствения разсъдък в работа на общото богатство и действия за превъзмогване на цифровото разделяне, което към момента съществува на световно ниво, съгласно известие.

Смит разяснява пред ватиканския вестник "Осерваторе романо ", че са нужни мощни етнични и нови закони, които да подсигуряват, че развитите технологии, като изкуствения разсъдък, няма да попаднат в неверни ръце.

Ватикана заяви, че неговата Академия за живота ще спонсорира дружно с Майкрософт премия за докторска дисертация през 2019 година на тематика "Изкуственият разсъдък в услуга на човешкия живот ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР