Президентът на Малави Лазарус Чаквера преустанови всички задгранични пътувания на

...
Президентът на Малави Лазарус Чаквера преустанови всички задгранични пътувания на
Коментари Харесай

Президентът на Малави преустанови задграничните пътувания за себе си и членовете на кабинета

Президентът на Малави Лазарус Чаквера прекрати всички задгранични пътувания на държавни чиновници, в това число самия него.

Ходът, разгласен в национално телевизионно послание в сряда вечерта, беше част от това, което той назова строги ограничения за излекуване на стопанската система на южноафриканската нация.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла „ Много тъничък бюджет “: дефицитът на валута провокира рецесия с цената на живота в Малави Вицепрезидентът на Малави е задържан от бюрото за битка с корупцията „ Чувствам се като призрачен сън ': Оцелелите от циклона Фреди плачат в Малави завършек на списъка

Той също подреди на всички министри, които сега са отвън страната, да се върнат вкъщи и сподели, че прекъсването ще бъде в действие до март идната година.

„ Всяко пътешестване, считано за безусловно належащо от някого през този интервал, би трябвало да бъде показано в офиса ми за мое персонално позволение “, сподели Чаквера.

Президентът разкри набор от ограничения за икономии, в това число понижаване с 50 % на горивните права за министрите от кабинета и висшите държавни чиновници.

Chakwera е изправен пред рецензии поради честите си пътувания в чужбина, оповестяват локалните медии. Той сподели, че ще даде образец, като ограничи проектите си за пътешестване, в това число анулира наличието си на конференцията за изменението на климата COP28 в Дубай по-късно този месец.

Като част от ограниченията той също по този начин подреди на министъра на финансите да включи разпореждания за рационално нарастване на заплатите за всички държавни чиновници в средногодишния обзор на бюджета.

И той подреди понижаване на налога върху приходите на физическите лица, тъй че служащите, чиито приходи са изгубили стойност, да бъдат подкрепени с „ по-ниска данъчна тежест “.

Малави се бори с икономическа рецесия, която докара до дефицит на гориво, надути цени на храните и дефицит на задгранична валута. Миналата седмица централната банка на страната разгласи, че девалвира локалната валута по отношение на щатския $ с близо 30 %.


Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР