Президентът на лондонския Арсенал Чипс Кесуик се оттегли от поста

...
Президентът на лондонския Арсенал Чипс Кесуик се оттегли от поста
Коментари Харесай

Президентът на Арсенал се оттегли от поста си

Президентът на лондонския Арсенал Чипс Кесуик се отдръпна от поста си след седем години отпред на клуба. 80-годишният предприемач, който е някогашен шеф на " Банк ъф Ингланд ", е в борда на шефовете на " артилеристите " от 2005 година. Той стана президент през 2013, на мястото на Питър-Хил Ууд. След напускането му в борда на лондончани остават Стан и Джош Крьонке, Лорд Харис и Кен Фрайър.

" За мен бе чест да бъда отпред на този популярен клуб. Арсенал постоянно е имал особено място в живота ми и това ще остане по този начин и отсега нататък. Бях взел решение да се отдръпва в края на сезона и го споделих с борда още преди да стартира рецесията. Клубът е в сигурни ръце със Стан и Джош и останалите ръководители. Знам, че Арсенал ще излезе по-силен от тази обстановка и както всички почитатели по света, очаквам да видя тима в деяние скоро ", съобщи Кесуик.

Sir Chips Keswick, chairman of Arsenal Holdings Limited, has retired after seven years at the helm of the club
— Arsenal (@Arsenal) May 28, 2020
Арсенал завоюва три пъти ФА Къп по време на престоя му като президент и клубът непрекъснато бе в топ 6 в Премиър лийг. " Топчиите " обаче по този начин и не можаха да се върнат на равнището от края на предишния и началото на сегашния век.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР