Президентът на Лион Жан-Мишел Ола предложи да се помисли за

...
Президентът на Лион Жан-Мишел Ола предложи да се помисли за
Коментари Харесай

Президентът на Лион с революционно предложение

Президентът на Лион Жан-Мишел Ола предложи да се намерения за въвеждането на спомагателна промяна на футболист, който е бил ударен по време на мача от публиката и по този начин да се предотврати прекратяването на мачове. Жан-Мишел Ола направи това много необичайно предложение по време на спор за ограничение на насилието във френското състезание. Френската футболна лига (ЛФП) би трябвало да се произнесе по проблема с прекратения преди две седмици мач сред Лион и Олимпик (Марсилия), когато с хвърлена от публиката бутилка беше ударен играчът на марсилци Димитри Пайе.

Самият Ола разкритикува решението на съдията да приключи мача, като съобщи, че има случай, само че не изключително сериозен.

"За да избегнем неправилното преустановяване на мач, може би би трябвало да позволим на клубовете да заменят евентуално контузен по сходен метод състезател. За да останат и двата тима с по 11 индивида на терена, дано има 6-а промяна за такива проблеми. "Може би това решение ще насърчи контузения футболист да продължи играта, написа Ола в туитър-профила си, отговаряйки на туит с тематиката, който беше заимствуван от Футболната лига.

Колегата му от Олимпик (Марсилия) Пабло Лонгория съобщи, че е срещу срещата, която беше прекъсната единствено след 5 минути, да бъде преигравана. "Ако всякога мач, който е пресечен, бъде преиграван, то евентуално 90 % от хората в света на футбола ще реагират по този начин. Да прекратят мача на тима си, в случай че губят на терена, разяснява Лонгория пред вестник Екип през днешния ден. "Не считам, че сходно овластяване на феновете да въздействат с държанието си, е добра концепция и образец за спортна правдивост ".

Насилието от трибуните закупи съществени размери във френската Лига 1 през този сезон. Ница е един от потърпевшите тимове, откакто им бяха отнети две точки поради произшествия по време на мача с Марсилия през август. Тогава играчите на Марсилия се сбиха с почитатели на Ница, които ги обстрелваха с ракети и нахлуха на терена. Северното дерби сред Ланс и Лил беше опорочено от проблеми на трибуните през септември.

Стартът на второто полувреме беше забавено, откакто враждуващите последователи се замеряха, а някои навлязоха и на игрището. Наложи се стюарди и полиция да въдворяват ред. Проблеми е имало на стадионите на Монпелие, Анже, Марсилия и Сент Етиен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР