Президентът на LG Group Ку Бон-му е починал в Сеул

...
Президентът на LG Group Ку Бон-му е починал в Сеул
Коментари Харесай

Почина дългогодишният лидер на LG

Президентът на LG Group Ку Бон-му е умрял в Сеул след едногодишна битка с мозъчно заболяване, оповестява Reuters.

73-годишният предприемач работи в компанията от над 40 години. Той наследява татко си като неин водач през 1995 година, изигравайки основна роля в превръщането на четвъртия по величина южнокорейски конгломерат в международна марка.

" Превръщайки се в третия ръководител на LG на 50-годишна възраст през 1995 година, Ку сътвори 3 основни бизнеса - електроника, химикали и телекомуникации. Той трансформира LG в световна компания и способства за конкурентоспособността на промишлеността и икономическото развиване на страната (Южна Корея, б.р.) ", се споделя в изказване на LG.

Под неговото управление конгломератът промени корпоративната си марка на LG от Lucky Goldstar и продаде полупроводниковия си бизнес на Hyundai (който в този момент се споделя SK Hynix). Това се случи в границите на преструктуриране, ръководено от държавното управление, след финансовата рецесия в Азия в края на 90-те години.

Основните подразделения на копманията сега са LG Electronics, производителят на екрани LG Display и производителят на акумулатори за електрически коли LG Chem.

Преди гибелта на ръководителя LG Group сътвори холдингова компания, с цел да рационализира структурата на собствеността и да стартира процеса на заместничество.

Лидерите на мощните фамилни конгломерати в страната предават властта на идващото потомство на фона на възходящите апели от държавното управление и обществеността за възстановяване на прозрачността и корпоративното ръководство.

Заради здравословното си положение, дългогодишният началник на LG краткотрайно предава властта на брат си Ку Бон-джу и счита да номинира племенника си Ку Куан-мо за член на борда на шефовете и собствен правоприемник.

Племенникът е 4-о потомство от фамилията, контролиращо LG, има 6% от LG Corp и работи като старши чиновник в LG Electronics. Той евентуално ще продължи линията на ръководство на групата.

" Въпреки че Ку умря в относително ранна възраст, синът му към този момент е на високопоставена служба и не мисля, че ще има огромна смяна в управническата конструкция или в стратегическите решения ", твърди Парк Джу-гън, началник на корпоративния разбор в компанията CEO Score.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР