Президентът на Лаурентино Кортизо одобри закон, който вкарва понятието като

...
Президентът на Лаурентино Кортизо одобри закон, който вкарва понятието като
Коментари Харесай

Панама прие закон за борба с политическата дискриминация на жените

Президентът на Лаурентино Кортизо утвърди закон, който вкарва понятието като форма на дискриминация против над дамите, която им пречи да заемат държавни постове, предава РИА Новости.
„ Стремейки се да укрепя държавната политика за отбрана на живота, неприкосновеността и правата на панамските дами, одобрих Закон 202, който променя Закон 82 от 2013 година по отношение на насилието над дамите и Закон 7 от 2018 година за попречване на дискриминационни практики ”, заяви самият той в Туитър.
 Силно земетресение стресна Панама Силно земетресение стресна Панама
Земетресение с магнитуд 5.8 беше записано край крайбрежията на Панама. Това заяви Американската геоложка работа, съобщи БГНЕС. Спор...
Новият акт, оповестен в „ Официален вестник ”, дефинира като политическо принуждение ограничение на ресурсите и достъпа до изборни длъжности или длъжности в политически партии, както и дейности и безучастие, учредени на полова принадлежност, целящи подкопаване или отвод от признание, потребление и практикуване на политически права и преимущества, свързани с държавна работа.
Закон 202 открива, че актове на принуждение има в политическата, икономическата, обществената, културната, гражданската сфера, в фамилията или семейството или във интернационалните връзки, в обществото, в партия или политическа институция, както и в обществения и в частния бранш.
Според новия закон, следствието и делата за гонене, полов или честен тормоз, расизъм и сексизъм, ще бъдат оперативни и конфиденциални и не би трябвало да не престават повече от 3 месеца от датата на подаване на жалбата.
Жените, станали жертва на каквато и да е форма на принуждение, според Закон 202, имат право да получат от работодателите си позволение за лекуване или следващи правосъдни дейности без да бъдат нарушавани трудовите им права.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР