Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас загатна, че феновете може

...
Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас загатна, че феновете може
Коментари Харесай

Президентът на Ла Лига: Феновете може да се завърнат на стадиони по-рано от очакваното

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас загатна, че почитателите може да се завърнат на стадионите по-рано от предстоящото. Двата елитни ешалона на испанския футбол ще бъдат възобновени тази седмица, а първият мач от възобновяването на акция 2019/20 е дербито на Андалусия сред " Реал Бетис " и " Севиля " в четвъртък (11 юни). Футболът в страната бе спрян в средата на март поради пандемията от ковид.

Срещите ще бъдат при закрити врата, само че Тебас желае почитателите да се завърнат на трибуните в някакъв миг. Той счита, че някои игрища могат да бъдат отворени за аудитория преди други според от COVID-19.

" Искам допустимо най-скоро мачовете да са пред аудитория ", разяснява Тебас, представен от Diario AS. - " Възможно е първо да се случи в някои градове, преди да бъде разрешено и в други ", прибавя той.

Политиката на Тебас ще облагодетелства районите, влизащи във Фаза 3, която ще разреши на питейните заведения и заведенията за хранене да усилят работния си потенциал. Мярката за 2 метра обществена отдалеченост остава в действие.

В понеделник целият район на Андалусия, в това число Севиля и Гранада, започнаха да отпускат ограниченията против разпространяването на ковид. Същото се отнася и за част от по-малките испански острови.

Големите градове като Мадрид и Барселона ще останат на Фаза 2 с по-сериозни ограничаващи ограничения. Строгите рестрикции ще продължат да важат и във Валенсия, Виляреал и Леванте най-малко до 14 юни.

" Барселона " е водач в класирането с задатък от две точки пред огромния противник " Реал " Мадрид.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР