Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас отново заяви, че държавните

...
Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас отново заяви, че държавните
Коментари Харесай

Президентът на Ла Лига: Сити и ПСЖ са опасни за спорта

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас още веднъж съобщи, че държавните тимове Манчестър Сити и Пари Сен Жермен съставляват заплаха за футбола и би трябвало да им бъде натрапен прецизен финансов надзор, с цел да не убият останалата конкуренция във футбола. Той беше посетител в "Тотал Футбол Шоу " по локална телевизия и стартира с прехвърлянията на Сити и Пари Сен Жермен.

Тебас, който постоянно е приказвал срещу тези два тима, в този момент разгласи въпросните два отбора за нарушаващи разпоредбите и застрашаващи феърплея в Европа. И двата тима са благосъстоятелност на компании, които са свързани с държавната власт в ОАЕ и Катар. "Сити Футбол Груп ", действителният притежател на Манчестър Сити, се управлява на 87 % от "Абу Даби Юнайтед Груп ". Парижани пък са под контрола на катарската кралска фамилия от 2011-а година.

"Тези държавни тимове са заплаха за футбола и за финансовия феърплей както в никакъв случай до момента. Те оперират на пазара отвън разпоредбите и рискът да се получи инфлация на равнището на финансов феърплей е голям, съобщи Тебас.

"Управляващите футбола в Европа би трябвало да прозрят заплахата, която тези два тима насочат към локалните шампионати ", приключи президентът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР